Säsong 2013….. fortsättningen

Efter Halmstad triathlon tyckte jag att jag tränat för lite.  Jag fortsatte med mina dubbel och trippelpass i olika kombinationer sim/löp, sim/cykel, sim/cykel/löp osv men oftare och ofta i intervallform.

Nissan

Jag simmade i Halmstad triathlons simbana ett par gånger och…..Brottet

….på Brottets simstadion

1013009_549608285095591_554777760_n

Men mest cykeltränade jag.

Semestern innebar att jag slarvade med kosten under några veckor men det var nog bara bra för själen. Skönt att slippa lägga så mycket fokus på kost.

Sista veckorna mot Tjörn var jag dock strikt i både kost och träning.

Race Rapport: SM Tenson Tjörn Triathlon 11.3 2013-08-31

Så var det dags, äntligen dags att testa om alla tidiga morgnar, allt tjurande, krånglande och köpslående för att få till träningstid, alla timmar familjen har blivit ”lidande” och byten på jobbet…Har allt slit gjort någon nytta? Det är dags för en sista urladdning. Nu ska allt klaffa, jag ska rätta till alla brister från Halmstad, detta är ju den tävlingen jag siktat på hela året.

Så….
Fredagen den 30/8 åkte jag ensam med husvagnen mot Tjörn. En fin resa som tar sina modiga 4 timmar från Gnosjö med en husvagn släpandes efter.

2013-08-30 (1) 2013-08-30 (2)

När jag hade 2 mil kvar blev det stopp i en bilkö, jag fick stå där nästan 1 timme. Vilket var lite irriterande. Det var ju snart preracemöte det ville jag inte missa och innan dess skulle jag checka in på campingen

2013-08-30 (28)

Men jag hann med allt, jag cyklade till mötet som hölls i Skärhamns berömda akvarellmusem.

 2013-08-30 (5)

Tävlingsledare Lotta, höll sitt anförande och man fick ställa frågor till tävlingsdomare och tävlingsläkare efter, men inget var oklart så jag pratade lite med Håkan Axelsson som jag jobbar ihop med, han skulle göra löpningen med ett lag i lagtävlingen för amputerade med funktionshinder. Håkan är amputerad nedanför ena knäleden, han ser lite dåligt också. Han är en fantastisk idrottsman.

Sen var det dags för pasta party, fast pasta ingår inte i min uppladdning, så jag sparade den. Jag tog en runda på tävlingsområdet,

2013-08-30 (22)2013-08-30 (23)

Jag gick till simstarten och vidare till där vi kommer upp ur vattnet

2013-08-30 (24)

och till växlingszonen plåtade lite, instagramade och facebookade, säkert till vänners förtret, alltid när det är triathlon på gång överöser jag Instagram och facebook med mina bilder och inte nog med det kommer världens längsta race rapport på det. Sen cyklade jag till campingen och för att äta kvällsmat.

2013-08-30 (26)

Packade min väska, 3gånger, gick igenom cykeln, på med tävlingshjul, pumpa, provcykla, kolla växlar osv. jag avslutade kvällen med lite tv.

Klockan ringde 05:00 jag steg upp, kollade ut, mörkt och inte ett ljud på campingen. Satte på kaffe, plocka fram frukost och åt i lugn och ro. Gick igenom väskan, igen och som pumpade hjulen, igen…. psssssssssssssss lät det från ventilen PANIK!!! Drog åt den…..psssssssss…. MER PANIK!!!! Har jag någon extra med??? hittade en…..Bytte….Det blev tyst, puh, tur att man har med ALLA reservgrejer och verktyg. Cyklade i lugn och ro mot incheckningen av cykeln. Hoj och hjälm gick igenom den obligatoriska säkerhetskontrollen.

2013-08-31 0 Incheckning Cykel

Och jag hänge upp min cykel på min plats och lade i mina gerjer i triathlonboxen, på med chipet på benet, tejpa fast gel på ramen.Allt klart och sen promenad på ca 20min till simstarten. Alla triathleter märks innan starten med ålder på ena benet och startnumer på andra, varför vet jag inte. På med våtdräkt och lämna väskan. Jag träffade triathleten Johan Samuelsson innan start, vi har diskuterat mycket triathlon på nätet men det var kul att träffa honom i verkligheten, han har tävlat riktigt mycket i sommar och blivit riktigt duktig triathlet. Men nu börjar det bli bråttom, i vattnet för simuppvärmning, jag hann simma ca 10 min innan invigning och nationalsång

2013-08-31 1 Simstart (9)2013-08-31 1 Simstart (5)2013-08-31 1 Simstart (2)

Först stack gänget som tävlar i SM iväg, därefter vi age groupers.

Simstart Masters

Jag är inte riktigt nöjd med simningen. Det var ganska stökigt i simstarten, och jag blev översimmad 2 gånger och fick lite slag och så, därefter kom jag inte riktigt in i rytmen, seg och jobbig simning men till slut klättrar jag upp för stegen och börjar klä av mig springandes mot växlingszonen.Jag gör en ok T1 på 2:22. Hoppar upp på hojen och iväg, känner direkt att jag har gott om energi, det går fort i början och ett tag blev jag rädd att jag skulle bränna ut mig. IMG_7366

Men det känns ju så bra, jag drack sportdryck och efter 30 min tryckte jag en halv Enervit liquid gel coffein. Planen är att trycka en halv gel (30g) varje halvtimme och dricka sportdryck när jag känner för det. Det gör jag hela loppet. Efter ett varv när jag kontrollerar hastigheten på klockan ser jag hållit ett snitt på 1:38/km vilket motsvarar 36,73 km/h, det går för fort…. jag sänkte hastigheten rejält till 35km/h vilket var planen. Men jag tyckte det gick för långsamt efter en stund så jag körde på känsla. Det kändes riktigt bra när jag svängde in mot Skärhamn igen, växlade ner och höjde kadensen lite började förbereda mig för löpningen. T2 går bättre 1:03. Energiplanen för löpningen är att dricka sportdryck och cola vid langningarna och om jag känner för det en gel vid 11-12 km. Jag känner tidigt att detta kommer gå kanonbra. Det känns skönt att löpa och jag får hålla igen för att inte springa för fort. Planen är att börja i 4:30 tempo.

2013-08-31 3 Löpning (2)

Det känns för bra, jag löper i 4:10 tempo och tänker att jag kan nog hålla detta. Men så ekar coach Robert Malmgrens ord i huvudet ”Håll dig till din raceplan” Så jag sänker hastigheten.

2013-08-31 3 Löpning (1)

På 4:e och sista varvet löper jag på allt vad jag har, jag springer i 4:15 tempo och jag känner mig stark. När jag kommer in på upploppet studsar jag fram och ropar åt publiken ”Heja på nu!!! Jag går ju i mål!!!” och jag spurtar och hoppar över mållinjen där jag får min efterlängtade medalj och en kram och grattis från Lotta.

Medalj (2)2013-08-31 4 I mål (1)2013-08-31 4 I mål (3)

Efter att chippet plockats från mig och jag fått lite cola och vatten äter jag lite frukt, äter bullar, kakor, mer frukt, kaffe, en hamburgare med extra allt, ställer jag mig och hejar fram triathleter som kommer löpandes, stapplandes, gåendes, haltandes in i mål, alla har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Efter ett tag så kommer Håkan Axelsson. Han springer med sin son som ledsagare. Ett stort jubel sprider sig över målområdet alla hejjar fram honom. Håkan gör en kanontid på 1:36 på 21km. Grattis Håkan och Team Össur Nordic Tri. Vid kl 16:00 var det dags för prisutelning för oss som ställde upp i BrandSM.

 Medalj (1)

Jag vann den individuella titeln. Fantastiskt först personbästa och sedan Guld i BrandSM.

Prisutdelning

Halmstad placerade sig 1:a och 3:a med Storgöteborg mellan sig i Lagtävlingen Grattis!!

Nöjd Kund

Tack Enervit för energiråden

Efter detta finns inte mycket mer att göra än att samla ihop sina grejjer och packa husvagnen och åka hem.

Tider: planerad tid/hur det gick

Simning: 35:00/38:16
T1: 2:22
Cykling: 2:35:00/2:30:01
T2: 1:03
Löpning: 1:40:00/1:36:05

Totaltid: 5:00:00/4:47:46

Tack alla Triathleter, Tävlingsledare, Domare, funktionärer och publik för en fantastisk tävlingsdag.

Tack Coach Robert Malmgren och mental coach Johannes Simonsson för ert stöd.

Och Sist men definitivt inte minst,

TACK!! Familjen för att ni står ut med mig.

Så nu har ni fått rapport om sista tävlingen 2013, efter detta har jag haft det lite mysträning under några veckor. Jag drog igång träningen  inför 2014 i okober med nytt fokus , men mer om detta i nästa inlägg

Annonser

6 reaktioner på ”Säsong 2013….. fortsättningen

 1. 3athlonbloggen

  Är det individuell start i Brand SM också? Jag trodde det bara var lagtävling. Men isf måste jag anmäla mig till årets upplaga:)

  Gilla

  1. Ja, det var första året med individuell start. Man fick starta med age-grouparna. Tyvärr startar jag nog inte på Tjörn 2014. Det ligger för nära ironman Köpenhamn. Ska du köra fler tävlingar under 2014?

   Med vänlig hälsning, Marcus.

   Gilla

   1. 3athlonbloggen

    Vad kul! Såg iofs dricker efter att dt är samma helg som Sala som jag redan anmält mig till men den kanske går att sälja. Nej det kanske blir lite tufft med återhämtningen så det gör du nog klokt i! Ja jag tänkte köra Sövde och några olympiska bland annat Västerås och Göta kanal. Är sjukt taggad inför 2014. Är Köpenhamn huvudmålet för året?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s