Fortsatt samarbete med Umara Sport

I dagarna har det blivit klart med fortsatt samarbete med Umara.

20140709-082101-30061272.jpg

Umara har något stort och hemligt på gång. Vi vet från deras hemsida att det är lansering av nya produkter. Nya vetenskapliga studier och ny hemsida.

I skrivandets stund är det 1 dygn och 14 timmar till lansering.
(klicka nedan.)

www.umarasports.se

Jag vet inget i dagsläget om de nya produkterna, Nästa inlägg kommer troligen att handla om dom.

De produkterna de har tagit fram tidigare är orsaken till varför jag har valt Umara. 

Sammantaget de fördelarna Umaras produkter ger mig är tillräckliga för att jag inte ska våga chansa att vara utan dom på tävling och träning.

Här kommer en presentation av produkterna. Jag har kopierat texten från Umaras hemsida och hemsidor som säljer produkterna och Andreas Lindéns blogg.

intend

Umara Intend är en helt unik prestationshöjande produkt, utvecklad och riktad till både intensiva samt uthålliga sporter. Det finns ingen motsvarande produkt på marknaden. Produkten har hittills endast varit tillgänglig för den absoluta eliten. Nu är Intend äntligen tillgänglig även för allmänheten. Intend intas innan träningspasset eller tävlingen när du absolut vill prestera. Den förbättrar ditt mentala fokus och din fysiska kapacitet, för bästa möjliga prestation.

BCAA – Aminosyror
Tre livsnödvändiga aminosyror(Leucin, Isoleucin & Valin) som bland annat stimulerar muskeltillväxten. Du får i dig ungefär lika mycket BCAA i Umara Intend som vid intag av en vanlig proteinshake.

Koffein
En substans de flesta av oss får i oss via kaffe. Koffein förbättrar koncentrationen, ökar vår pigghet och prestationsförmåga. Koffein är betydelsefull som prestationshöjare, något som allt fler idrottare upptäcker. Rätt dosering krävs dock för optimal effekt. Umara Intend innehåller samma mängd koffein som i 3,5 koppar kaffe.

 Välgjorda studier visar att uthållighetsprestationen kan öka med 2,3 % om det tas före tävling och upp till 4,3% i snitt om det intas både före och under (1).

De två starkaste fördelarna med koffein är den uppiggande effekten och minskade upplevda ansträngningen (2). Du kan helt enkelt anstränga dig hårdare och hålla bättre fokus under längre tid. (3). Koffein kan även påskynda återhämtningen och inlagringen av kolhydrater (glykogen) (4).

Det är skillnad på koffein och kaffe, att dricka kaffe har inte alltid samma effekt då det finns substanser i kaffe som motverkar koffeinets effekt. Du måste också få i dig ca 3mg koffein/ kg kroppsvikt för en prestationshöjande effekt. Detta innebär ca 240mg för en person som väger 80 kg. En dos av Umara Intend innehåller 250mg.

Citrullin malat
En unik aminosyra som enkelt tas upp i kroppen där den används för att bygga om andra aminosyror efter behov, bl.a. för att hålla blodomloppet fritt från restprodukter. En dos Umara Intend innehåller lika mycket citrullin som 3kg vattenmelon.

Beta-Alanin
En annan unik aminosyra är beta-alanin som används för att kontrollera pH-balansen. En dos Umara Intend innehåller lika mycket beta-alanin som ungefär 5kg nötkött.

Rosenrot
En välkänd ört som vid intag ger känslan av minskad stress och ökat välmående i stressade situationer. Den växer fritt i stora delar av norra Europa. Rosenrot har en positiv effekt på kroppen då den ökar kroppens förmåga att anpassa sig fysiskt och psykiskt till den belastning som den utsätts för (1). Effekten nås 30 min efter intag och kvarstår sedan 4-6 timmar (3). Studier tyder på att doser runt 250mg ger en akut förbättring på prestationen, främst genom att sänka den upplevda ansträngningen(2) men även genom att öka hjärtats slagvolym och blodcirkulation.

Den prestationshöjande effekten verkar vara extra stark då kroppen är utmattad. Vid dessa tillfällen har man sett en förbättrad återhämtning och upp mot 28% förlängd tid till utmattning (3).

Inga av ingredienserna är förbjudna hos EFSA (European Food Safety Authority). Sammansatta i godkända HACCP-standardlokaler i Sverige. Dopingfria ingredienser. Utvecklat och producerat i Sverige.

sport

Umara Sport är en helt ny revolutionerande sportdryck sett till sitt innehåll och sammansättning. Med över 100 % mer energi än många andra sportdrycker kommer du märka skillnaden då du orkar längre och presterar hårdare än någonsin! Omöjligt? Vetenskap och erfarenheter från världseliten säger annorlunda.

Vetenskapen visar tydligt att Umara Sport ökar din prestation med 8% jämfört mot vanliga sportdrycker eller med hela 19% jämfört med om du bara dricker vatten. Erfarenheter från världseliten visar på samma resultat.

Jag chansar inte, vill man prestera maximalt bör man ge kroppen de bästa förutsättningarna att göra det. Kan en sportdryck ge 8% i prestationsökning är det svårt att motivera att inte köra på den.

Eller som Andreas Lindén uttryckte sig på sin blogg:

Om jag kör med tävlingshjulen, Zipp 808, sparar jag 8,8 watt vid 300 watt jämfört med mina träningshjul Zipp 101. Det är en förbättring på nästan 3%……………………Så köp tävlingshjulen. Men hoppa för all del inte över nutritionen!

salming nonosense

20140709-082101-30061272.jpg    salming-runlab-logocropped-skor.jpgnative fitnessdecalprodukter-banner

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s